Isolerte kabelsko og skjøtehylser

Isolerte kabelsko

Ledermaterialet til Abiko isolerte kabelsko er kobber (Cu) for alle skjøt-, ring- gaffel-, pin-, og bladkabelsko. For flatstift- og rundstift er ledermaterialet messing (CuZn). Vi leverer også et begrenset utvalg i bronse. Alle isolerte kabelsko fra Abiko er fortinnet, for å ha en god korrosjonsbeskyttelse. En del typer kan også leveres forgylt eller med annen overflatebehandling.

Isolasjonen er i hovedsak av vinyl (PVC). Utformingen av isolasjonen på nær alle isolerte kabelsko fra Abiko er slik at det skal være enkelt å stikke inn kabelen slik at alle kordelene kommer inn i kontaktpressområdet. Dette kalles ”Easy Entry”.

Godkjenninger. En isolert kabelsko oppfattes ofte som en ”hobby-sko” fordi enkelte kvaliteter av denne brukes på forbrukermarkedet.  Isolerte kabelsko i kobber fra Abiko er imidlertid testet for spenninger over 690 Volt, og de aller fleste av våre isolerte kabelsko har også en egen UL-listing. Fordelen med en isolert kabelsko er at den ikke må etterisoleres, og man sparer ressurser rundt dette.

UL tester kun opp til 600 Volt, vi har derfor fått utført tester hos Det Norske Veritas over 690 Volt hvor de aktuelle isolerte kabelsko i kobber besto prøvene. Isolerte messingkabelsko har en begrensning på 300 Volt. Maksimal temperatur på vinyl isolerte kabelsko er 75ºC, på nylon isolerte kabelsko er  105 ºC, arbeidstemperaturen bør ligge godt under dette.

Kabelsko fra Abiko kan kontaktpresses med presstenger levert fra Abiko Norsk AS med flere. Om man ønsker en garanti på forbindelsen men ikke benytter pressverktøy fra Abiko, må Abiko Norsk AS kontaktes.

Maksimal strøm for de enkelte kabelskotverrsnitt er

0,5-1,5mm²           Cu  19 Amp /        CuZn 10 Amp

2,5mm²                  Cu 27 Amp /         CuZn 15 Amp

4-6mm²                 Cu  48 Amp /        CuZn 24 Amp

 

Isolasjonen på krymp-isolerte kabelsko (med lim) smelter ved 150ºC, og har deretter en arbeidstemperatur mellom -10º og + 105ºC.

 

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.
Forsøk å velge en produktgruppe fra listen til venstre, i toppmenyen - eller gjør et tekstsøk.
© 2019 Ingeniørfirma Abiko Norsk A/S