Uisolerte kabelsko og skjøtehylser

Det finnes to hovedtyper uisolerte kabelsko i kobber; rørkabelsko og kabelsko med sveiset hals.

 

En rørkabelsko er laget av et kobberrør, mens en sveiset hals kabelsko er laget av en kobberplate som er rullet sammen og sveiset i skjøten.  Normalt er begge typer fortinnet som standard, for å ha en god korrosjonsbeskyttelse. De kan imidlertid også leveres u-fortinnet, eller ha en overflatebehandling med andre egenskaper (eks. nikkel, sølv, osv.).

 

Rørkabelsko lages etter en rekke normer og dimensjoner, slik at en kabelsko eks. 50mm², kan ha meget avvikende fysiske dimensjoner. Valg av pressverktøy må være tilpasset ønsket type. I Skandinavia er typen KRF mest brukt og har den bredeste dekningen av markedene, typen KRT er dominerende i offshore og skipsmarkedet.  De andre typene KRD, KHD, DIN, Europa etc. brukes i spesielle tilfeller.

 

KRF og KRT kabelsko fra Abiko Norsk AS er sertifisert av Det Norske Veritas.

 

 

Kabelsko med sveiset hals
er normalt laget etter DIN 46234 som dimensjonssetter utformingen av kabelskoen. Det benyttes egne pressbakker også for disse kabelsko etter 10mm².

 

 

Kabelsko i aluminium eller Al/Cu konstrueres også etter forskjellige normer, med forskjellige dimensjoner. Det er også her svært viktig å bruke rett pressverktøy, for å oppnå korrekt kontaktpress. I katalogen har vi to typer kabelsko, begge kan presses med Novopress systemet (i anlegg opp til 10kV). Benyttes ikke Novopress pressverktøy må Abiko Norsk AS kontaktes for å bekrefte/ avkrefte om man kan benytte ønsket pressverktøy.

 

Kabelsko fra Abiko kan kontaktpresses med presstenger levert fra Abiko Norsk AS, og enkelte andre produsenter/ leverandører. På uisolerte kabelsko i kobber er det mange forskjellige dimensjoner å ta hensyn til, ettersom de er laget etter forskjellige normer /til forskjellige behov. Det er således viktig at man bruker pressverktøy som er tilpasset den aktuelle kabelskotype man ønsker å bruke. Les deg frem til dette i katalogen eller på egne produktark – kontakt oss gjerne for veiledning hvis du er i tvil!  Om man ønsker en garanti på forbindelsen men ikke benytter pressverktøy fra Abiko, må Abiko Norsk AS kontaktes.

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.
Forsøk å velge en produktgruppe fra listen til venstre, i toppmenyen - eller gjør et tekstsøk.
© 2019 Ingeniørfirma Abiko Norsk A/S